Ανοιξιάτικο τυρόψωμο



ΑΝΟΙΞΙΆΤΙΚΟ ΤΥΡΟΨΩΜΟ

Σήμερα η συνταγή μου είναι από τις γρήγορες που φτιάχνω, όταν πραγματικά δεν έχω χρόνο (μην κοιτάτε που το στάλισα σήμερα είχα τον χρόνο μου..... και η εποχή τής Άνοιξης μου έδωσε την έμπνευση).
Αυτό τι σημαίνει <<Ζυμώνω, ψήνω, τρώω, σε μόλις 2 ώρες >>
Και επιπλέον αχνιστό, φουσκωτό, αφράτο, πεντανόστιμο ΤΥΡΟΨΩΜΟ που αξίζει να δοκιμάσετε..
Απλά τέλειο!!!

ΥΛΙΚΑ
1 κούπα χλιαρό γάλα
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κιλό τυρί φέτα τριμμένη
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο μαργαρίνη λιωμένη

ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Μέσα σε μια λεκάνη βάζουμε το γάλα με τη μαγιά, διαλύουμε καλά, ρίχνουμε και τη ζάχαρη, το αλάτι τη μαργαρίνη και λίγο λίγο το αλεύρι, και ζυμώνουμε καλά μέχρι να γίνει μια ζύμη να μην κολλάει στα δάχτυλα μάς.
Ρίχνουμε και το τριμμένο τυρί και ξαναζυμώνουμε καλά.
Βάζουμε τη ζύμη σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι και σκεπάζουμε με μια πετσέτα.
Αφήνουμε να φουσκώσει 1 ώρα.
Στη συνέχεια το απλώνουμε στο ταψάκι και βάζουμε σουσάμι η το στάλισμα όπως στην φώτο (με κρεμμυδοφυλλα φρέσκα, σέλινο φύλλα, ντοματίνια) για να σχηματιστεί ένα λουλούδι.
Αλείφουμε στη συνέχεια με λίγο ελαιόλαδο τη ζύμη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Βγάζουμε το ΤΥΡΟΨΩΜΟ από το φούρνο, το βγάζουμε με προσοχή από το ταψάκι και αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσει.
Απολαμβάνουμε ζεστό όπως βγει από το φούρνο (γιατί η μυρωδιά του δεν θα μας αφήσει να περιμένουμε).

Credits:
Κυριακή Συμεωνιδου
ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR(Ομάδα μαγειρικής)