
ΤΥΡΟΨΩΜΟ
Αφράτο και πεντανόστιμο Τυρόψωμο που πραγματικά αξίζει να το δοκιμάσεις!
Υλικά
- 1 κούπα χλιαρό γάλα
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κιλό τυρί φέτα, τριμμένη
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις, όσο πάρει
- 1 κ.σ. βούτυρο μαργαρίνη λιωμένη
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το γάλα, προσθέτουμε τη μαγιά και τη διαλύουμε καλά.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, τη μαργαρίνη και λίγο - λίγο το αλεύρι, και ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε μια λεία ζύμη που να μην κολλάει στο χέρι.
- Ρίχνουμε το τριμμένο τυρί και ξαναζυμώνουμε καλά.
- Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι και σκεπάζουμε με μια πετσέτα.
- Αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσει για 1 ώρα.
- Μόλις είναι έτοιμη την απλώνουμε σε ένα λαδωμένο ταψάκι.
- Πασπαλίζουμε με σουσάμι ή στολίζουμε όπως στις φωτογραφίες με φύλλα από φρέσκο κρεμμυδάκι, φύλλα σέλινου και ντοματίνια, ώστε να σχηματίσουμε λουλουδάκια ή ό,τι άλλο θέλουμε..
- Αλείφουμε την επιφάνεια της ζύμης με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει.
- Βγάζουμε το τυρόψωμο από το φούρνο, το αφαιρούμε με προσοχή από το ταψάκι και αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσει.
- Το απολαμβάνουμε ζεστό!


Δημιουργός συνταγής: Κυριακή Συμεωνίδου
