Τυρόψωμο

Ανοιξιάτικο Τυρόψωμο

ΤΥΡΟΨΩΜΟ


Αφράτο και πεντανόστιμο Τυρόψωμο που πραγματικά αξίζει να το δοκιμάσεις!


Υλικά

  • 1 κούπα χλιαρό γάλα
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κιλό τυρί φέτα, τριμμένη
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις, όσο πάρει
  • 1 κ.σ. βούτυρο μαργαρίνη λιωμένη


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το γάλα, προσθέτουμε τη μαγιά και τη διαλύουμε καλά.
  2. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, τη μαργαρίνη και λίγο - λίγο το αλεύρι, και ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε μια λεία ζύμη που να μην κολλάει στο χέρι.
  3. Ρίχνουμε το τριμμένο τυρί και ξαναζυμώνουμε καλά.
  4. Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι και σκεπάζουμε με μια πετσέτα.
  5. Αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσει για 1 ώρα.
  6. Μόλις είναι έτοιμη την απλώνουμε σε ένα λαδωμένο ταψάκι.
  7. Πασπαλίζουμε με σουσάμι ή στολίζουμε όπως στις φωτογραφίες με φύλλα από φρέσκο κρεμμυδάκι, φύλλα σέλινου και ντοματίνια, ώστε να σχηματίσουμε λουλουδάκια ή ό,τι άλλο θέλουμε..
  8. Αλείφουμε την επιφάνεια της ζύμης με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει.
  9. Βγάζουμε το τυρόψωμο από το φούρνο, το αφαιρούμε με προσοχή από το ταψάκι και αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσει.
  10. Το απολαμβάνουμε ζεστό!

Ανοιξιάτικο ΤυρόψωμοΑνοιξιάτικο Τυρόψωμο

Δημιουργός συνταγής: Κυριακή Συμεωνίδου

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget