Κυδώνι γλυκό του κουταλιού



ΚΥΔΩΝΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΑ ΚΥΔΩΝΙΑ ΣΕ ΛΩΡΙΔΕΣ 0,5Χ0,5 ΕΚΑΤΟΣΤΑ.
ΤΑ ΒΆΖΟΥΜΕ ΣΕ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΚΟΥΡΥΝΟΥΝ,  ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΟΥΡΥΝΟΥΝ ΛΙΓΑΚΙ ΜΟΛΙΣ ΠΑΡΟΥΝ ΒΡΑΣΗ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΝ.
ΣΤΡΑΓΓΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΞΕΒΓΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΡΚΕΤΟ ΚΡΥΟ ΝΕΡΟ.
ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΖΑΧΑΡΗ ΜΕ ΝΕΡΟ ΓΙΑ 10 ΛΕΠΤΑ (ΕΓΩ ΓΙΑ 2 ΚΙΛΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΑ ΚΥΔΩΝΙΑ ΕΒΑΛΑ  2 ΚΙΛΑ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ 2 ΚΙΛΑ ΝΕΡΟ).
ΜΕΤΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΤΡΑΓΓΙΣΜΕΝΟ ΚΥΔΩΝΙ ΚΑΙ 3 - 4 ΦΥΛΛΑ ΑΡΜΠΑΡΟΡΙΖΑΣ ΚΑΙ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ 5 - 6 ΛΕΠΤΑ.
ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ 12 ΩΡΕΣ ΞΕΣΚΕΠΑΣΤΟ.
ΞΑΝΑΒΡΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ 45 - 50 ΛΕΠΤΑ (ΑΠΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΒΡΑΖΕΙ, ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΨΑΜΕ ΤΟ ΜΑΤΙ).
ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΝΑ ΔΕΣΕΙ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΕΧΟΝΤΑΣ ΒΑΛΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΧΥΜΟ ΑΠΟ 1/2 ΜΕΓΑΛΟ ΛΕΜΟΝΙ Η 1/2 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΞΙΝΟ.
ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΑΣΠΡΙΣΜΕΝΑ.
ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΕΙ ΣΤΟΥΣ 120 ΒΑΘΜΟΥΣ ΤΑ ΒΑΖΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΠΑΚΙΑ ΓΙΑ 20 ΛΕΠΤΑ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ.
ΑΦΗΝΟΥΜΕ 30 ΛΕΠΤΑ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΛΙΓΟ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΑ ΒΑΖΑ.
ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΥΡΝΑΜΕ ΤΑ ΒΑΖΩ ΑΝΑΠΟΔΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΟΥΝ ΚΑΛΑ ΓΙΑ 10 - 12 ΩΡΕΣ.


Credits:
George Chatzigiatroudakis (συνταγή)
Φωτεινή Παρασκευοπουλου (εκτέλεση)
Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)