Savory Croissant



SAVORY CROISSANT


Η γεύση τους θυμίζει αφράτα ντόνατς σε σχήμα κρουασάν, με την ιδιαιτερότητα ότι δεν τα ψήνουμε στον φούρνο αλλά τα τηγανίζουμε. Είναι τέλεια για πρωινό ή για τον απογευματινό καφέ και δεν απορροφούν καθόλου λάδι!


Υλικά:

(με την ίδια κούπα θα μετρήσουμε όλα τα υλικά)
  • 1 κούπα χλιαρό νερό
  • 1 κούπα χλιαρό γάλα
  • 1 κούπα ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο
  • 10 γραμμάρια ξηρή μαγιά
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 6 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις


Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε το χλιαρό νερό, το χλιαρό γάλα, το λάδι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι.
  2. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή και ελαστική.
  4. Ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, σχηματίζοντας ένα στρογγυλό φύλλο, όχι πολύ χοντρό ούτε πολύ λεπτό.
  5. Κόβουμε το φύλλο με ένα μαχαίρι ή την ρόδα που κόβουμε την πίτσα σε τρίγωνα και τα ρολάρουμε σχηματίζοντας κρουασάν.
  6. Τα αφήνουμε σκεπασμένα επάνω σε λαδόκολλα για 20 λεπτά να φουσκώσουν.
  7. Τηγανίζουμε τα κρουασάν σε καλά ζεσταμένο λάδι σε μέτρια φωτιά από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.



ΠΗΓΗ: Geri Dako

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget