Σπιτικά Πρέτσελ

ΣΠΙΤΙΚΑ ΠΡΕΤΣΕΛ

ΣΠΙΤΙΚΑ ΠΡΕΤΣΕΛ

Απολαυστικά σπιτικά πρέτσελ με μαλακή υφή και υπέροχη γεύση, ιδανικά για κάθε στιγμή της ημέρας.


Υλικά:

  • 250 ml χλιαρό νερό
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 40 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 λίτρο νερό
  • 4 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα
  • Χοντρό αλάτι ή σουσάμι


Εκτέλεση:

  1. Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό.
  2. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά με τελευταίο το αλεύρι.
  3. Ζυμώνουμε για 10 λεπτά μέχρι η ζύμη να γίνει ελαστική και να μην κολλάει στα χέρια.
  4. Την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε για 10 λεπτά να ξεκουραστεί.
  5. Χωρίζουμε σε μπαλάκια των 80 γραμμαρίων και τα πλάθουμε σε μικρά μπαστούνια.
  6. Βάζουμε τα μπαστούνια το ένα δίπλα στο άλλο και τα σκεπάζουμε με μεμβράνη για άλλα 10 λεπτά.
  7. Πλάθουμε τα μπαστούνια σε κορδόνια και δίνουμε το σχήμα του πρέτσελ.
  8. Τοποθετούμε τα πρέτσελ σε ταψί με πετσέτα, τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 45 λεπτά.
  9. Ξεσκεπάζουμε και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  10. Βάζουμε το νερό να βράσει και μόλις κοχλάσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τη μαγειρική σόδα.
  11. Ρίχνουμε τα πρέτσελ ένα - ένα στο νερό και τα αφήνουμε για 5 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά.
  12. Τα βγάζουμε με μία τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
  13. Πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι ή σουσάμι (λευκό ή μαύρο).
  14. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 210 βαθμούς για 25 λεπτά, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

ΣΠΙΤΙΚΑ ΠΡΕΤΣΕΛΣΠΙΤΙΚΑ ΠΡΕΤΣΕΛ

ΠΗΓΗ: Geri Dako

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget