Γιουβαρλάκια αυγολέμονο



Μια συνταγή της κυρίας Μαρίας Καμινίδου για ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!


Γιουβαρλάκια αυγολέμονο

ΥΛΙΚΑ
Μισό κιλό μοσχαρίσιο κιμά
Μισή κούπα ρύζι
Μαϊντανό άνηθο 1 κρεμμύδι
Αλεύρι
1 αυγό
Χυμό από 2 λεμόνια
Λίγο θυμάρι
Αλάτι πιπέρι ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ το κιμά το ρύζι μαϊντανό άνηθο κρεμμύδι αλάτι πιπέρι ελαιόλαδο και ανακατεύω.
Το βάζω στο ψυγείο για μισή ώρα.
Μετά τα πλάθω μικρά γιουβαρλάκια τα αλευρώνω και τα βάζω σε αλατισμένο νερό να βράσουν για 40 λεπτά κάνω το αβγολέμονο χτυπάω καλά το αυγό και το λεμόνι ρίχνω λίγο ζουμί από τη σούπα και σιγά σιγά το ρίχνω στην κατσαρόλα ανακατεύοντας και τέλος λίγο ελαιόλαδο !!!