Κουλουράκια πατισερί



Μια συνταγή της κυρίας Reggina Filippou για ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ εκτελεσμένη από την κυρία Μαρινα Μισαηλιδου‎ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κουλουράκια πατισερί

Είναι τόσο νόστιμα τόσο.....δεν έχω λόγια σκέτος αφρός.Όποτε τα κάνω γίνεται χαμός.😋.

Υλικα:
2 κουπες ζεστο γαλα
1 φακ.ξερη μαγια
3/4 της κουπας ζαχαρη
3/4 της κουπας λιωμενο βουτηρο
1/4 της κουπας μελι
6 με 7 κουπες αλευρι γ.ο.χ.
Εξτρα βουτηρο και ζαχαρη οπως και μελι
1 κροκο αυγου και λιγο γαλα για την επαλειψη.

Ετοιμαζουμε την ζυμη μας η οποια να ειναι μαλακη αφρατη και ευπλαστη ανακατευοντας πρωτα το γαλα και τη μαγια ,την ζαχαρη και μετα τα υπολοιπα υλικα.
Σκεπαζουμε και αφηνουμε την ζυμη να φουσκωσει.
Μετα χωριζουμε την ζυμη μας σε 3 με 4 μπαλες τις ανοιγουμε σε φυλλο κανουμε επαλειψη με το βουτυρο(σε θερμοκρασια δωματιου) .
Πασπαλιζουμε με ζαχαρη και διπλωνουμε το φυλλο και κοβουμε λουριδες και τις στριφογυρναμε κανουμε επαλειψη με το κροκο διαλυμενο με λιγο γαλα και ψεινουμε σε προθερμασμενο φουρνοστους 180 βαθμους για 25 λεπτα περιπου.
Μολις τα βγαλουμε κανουμε επαλειψη με λιγο μελι.