Φιρίκι γλυκό του κουταλιού



Μια συνταγή της κυρίας Ρουλας Λυρου για ΦΙΡΙΚΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Φιρίκι γλυκό του κουταλιού

Ένα γλυκάκι με το γευστικότερο φρούτο της εποχής!!!

Καθαρίζουμε καλά (αφαιρώντας και το κεντρικό μέρος του φρούτου) 15 φιρικάκια και τα βάζουμε σε μια λεκανίτσα με νερό και λεμόνι για 2 ώρες.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 1 κιλό ζάχαρη + 2 ποτήρια νερό + ένα ξύλο κανέλας να βράσουν 5 λεπτά.
Βάζουμε τα μήλα, τα βράζουμε 10 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσουν.
Αυτή τη διαδικασία την κάνουμε άλλες δυο φορές.
Στο τέλος ρίχνουμε 2 βανίλιες, 1 κ.σ. λεμόνι και δυο φύλλα αρμπαρόριζα.
Αφήνουμε το γλυκό να δέσει.
Προσθέτουμε στο κενό από 2 αμυγδαλάκια καβουρδισμένα.
Αν θέλουμε πιο σκούρο το χρώμα ρίχνουμε στο σιρόπι λίγη κανέλα σκόνη.