Μπακλαβάς με καρύδια και αμύγδαλα



ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

Υλικά
2 πακέτα φύλλο κρούστας για γλυκά
500 γρ. βούτυρο καλό λιωμένο για φύλλα

Για γέμιση
2 ποτήρια (400 γρ.) καρύδια τριμμένα
1 ποτήρι (200γρ.) αμύγδαλα καβουρδισμένα τριμμένα
100 γρ. φρυγανιά τριμμένη
100 γρ. σουσάμι καβουρδισμένο τριμμένο
1 κουταλιά του γλυκού γεμάτη κανέλα
1/2 κουταλιά του γλυκού γαρύφαλλα
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά

Για το σιρόπι
4 ποτήρια του νερού ζάχαρη
3 ποτήρια του νερού νερό
1 ποτήρι του νερού μέλι
1 κανέλα σε ξύλο
3 - 4 γαρίφαλα
1/2 πορτοκάλι κομμένο στη μέση.

Σε κατσαρόλα βάζουμε στη φωτιά όλα τα υλικά για σιρόπι εκτός από μέλι και βράζουμε για 5 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το ένα ποτήρι μέλι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει.

Εκτέλεση
Σε ταψί στρώνουμε κάτω 6 φύλλα αφού τα βουτυρώσουμε ένα - ένα.
Στη συνέχεια σε κάθε ένα φύλλο ρίχνουμε από πάνω γέμιση (εναλλάξ φύλλο - γέμιση - φύλλο - γέμιση).
Αφού τελειώσουμε με το γέμισμα καλύπτουμε το ταψί με 7 - 8 φύλλα.
Χαράζουμε τον μπακλαβά και το υπόλοιπο βούτυρο πού περίσσεψε το βάζουμε πάλι να ζεσταθεί καλά και όπως είναι καυτό το ρίχνουμε επάνω στον μπακλαβά και περιμένουμε να πιει όλο το βούτυρο.
Βάζουμε σε κάθε κομμάτι ένα γαρύφαλλο και μετά ψήνουμε σε αέρα, στους 150 βαθμούς για 2,5 ώρες περίπου μέχρι να ψηθεί πολύ καλά, να ξεραθεί καλά!
Μετά τον σιροπιάζουμε: ΚΑΥΤΟ γλυκό - ΚΡΥΟ σιρόπι.




Credits:
Άννα Αννούλα
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Μπακλαβάς με καρύδια και αμύγδαλα