Κρεατόσουπα με λαχανικά



ΚΡΕΑΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Πεντανόστιμη κρεατόσουπα με λαχανικά, μοσχάρι και κριθαράκι!
Mια θρεπτική και υπέροχη σούπα!!

Τα υλικά μας
2,5 κιλά μοσχάρι ποντίκι, κομμένο σε μικρά κομματάκια
2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα στο μούλτι
2 κλωνάρια σέλερι, το λευκό μέρος
2 καρότα
λίγο σχοινόπρασο, αν έχετε
1 πατάτα μεγάλη
2 ντομάτες ώριμες, ξεφλουδισμένες και περασμένες στο μούλτι
120 γραμμάρια κριθαράκι ψιλό
¼ του φλυτζανιού του νερού ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/2 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

Πως φτιάχνουμε την κρεατόσουπα
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, το αφήνουμε να ζεσταθεί λίγο και προσθέτουμε το κρέας να τσιγαριστεί λίγο.
Προσθέτουμε το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το κρεμμύδι.
Ανακατεύουμε καλά να πάει το κρεμμύδι παντού, προσθέτουμε το μέλι και ζεστό νερό και αφήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία να βράσει και να μαλακώσει.
Όταν έχει μαλακώσει προσθέτουμε το σέλερι, τα καρότα ολόκληρα, την πατάτα ολόκληρη, το χυμό της φρέσκιας τομάτας και αφήνουμε να ολοκληρωθεί το μαγείρεμα.
Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι.
Σε μια άλλη κατσαρολίτσα βράζουμε το κριθαράκι μας με λίγο νερό.
Βγάζουμε τις πατάτες και τα καρότα από την κατσαρόλα σε ένα πιάτο και με ένα πιρούνι ή με ένα μαχαίρι τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
Τα ξαναρίχνουμε μέσα στη σούπα.
Προσθέτουμε και το βρασμένο κριθαράκι. Ανακατεύουμε. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό από το νερό που βράσαμε το κριθαράκι.



Credits:
Οι δημιουργίες της Τώνιας
Κρεατόσουπα με λαχανικά