Λιμοντσέλο



ΛΙΜΟΝΤΣΕΛΟ

Υλικά
10 λεμόνια (τις φλούδες μόνο)
1 λίτρο τσίπουρο
1 κιλό ζάχαρη
1 λίτρο νερό

Βάζω τις φλούδες λεμονιού σε γυάλινο βάζο μαζί με το τσίπουρο και το αφήνω σε δροσερό μέρος 5 ημέρες.
Μετά ετοιμάζω ένα σιρόπι με τη ζάχαρη και το νερό βράζοντας 3 - 4 λεπτά από το σημείο βρασμού.
Αφήνω να κρυώσει καλά και το προσθέτω στο βάζο.
Βάζω στο ψυγείο για 4 - 5 μέρες.
Μετά το σουρώνω και είναι έτοιμο. 
Το διατηρώ στο ψυγείο για να είναι δροσερό.


Credits:
Αλεξάνδρα Κυριάκη
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Λιμοντσέλο