Γαλακτομπούρεκο

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας

Κρέμα:

  • 1 και 1/2 λίτρα γάλα,
  • 125γρ καλό βούτυρο,
  • 2κούπες ζάχαρη,
  • 2 βανίλιες,
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι ,
  • 2 κούπες σιμιγδάλι ψιλό,
  • 3 αυγά.
Όλα μαζί σε κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. 

Σιρόπι:

  • 2 και 1/2κούπας ζάχαρη,
  • 2 κούπες νερό,
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μέλι
  • βράσιμο για 5λπ.
  • Συν: 125γρ μαργαρίνη για το φύλλο.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180βαθμούς πάνω κάτω στις αντιστάσεις για 40-45 λπ περίπου.
Ζεστό το γλυκό κρύο το σιρόπι.
Δημιουργός συνταγής: Μαρία Ιωαννιδου, συνταγή Stauroula Stergoudi