Γαλακτομπούρεκο



ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ

Υλικά
1 πακέτο φύλλα κρούστας

Κρέμα:
1 και 1/2 λίτρα γάλα,
125γρ καλό βούτυρο,
2κούπες ζάχαρη,
2 βανίλιες,
ξύσμα από 1 πορτοκάλι ,
2 κούπες σιμιγδάλι ψιλό,
3 αυγά.

Όλα μαζί σε κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.

Σιρόπι:
2 και 1/2κούπας ζάχαρη,
2 κούπες νερό,
2 κουταλάκια του γλυκού μέλι
βράσιμο για 5λπ.

Συν: 125γρ μαργαρίνη για το φύλλο.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180βαθμούς πάνω κάτω στις αντιστάσεις για 40-45 λπ περίπου.
Ζεστό το γλυκό κρύο το σιρόπι.



Credits:
Stauroula Stergoudi (συνταγή)
Μαρία Ιωαννιδου (εκτέλεση)