Τυροπιτάκια τηγανητά από τη Λέσβο

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΤΗΓΑΝΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΣΒΟ

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΤΗΓΑΝΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΣΒΟ


Αυτά τα τηγανητά Τυροπιτάκια τρώγονται κατ’ ευθείαν από το τηγάνι τόσο νόστιμα που είναι!!


Υλικά

Για τη Ζύμη:
  • 1 κιλό αλεύρι
  • 1 ποτήρι χλιαρό νερό
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι του καφέ ξίδι
  • 1 κ.γ. αλάτι

Για τη Γέμιση:
  • 1/2 κιλό φέτα ή άλλο λευκό τυρί, τριμμένο
  • 2 αυγά
  • Μπόλικο φρέσκο δυόσμο
  • Λάδι για το τηγάνισμα


Εκτέλεση

  1. Ανοίγουμε μια λακκουβίτσα στο κέντρο του αλευριού και ρίχνουμε μέσα το αλάτι, το λάδι, το ξίδι και το νερό. 
  2. Ανακατεύουμε σιγά - σιγά τα υλικά με τα χέρια ώστε να ομογενοποιηθούν και στη συνέχεια ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
  3. Ετοιμάζουμε τη γέμιση αναμιγνύοντας σε ένα μπολ το τριμμένο λευκό τυρί, τα αυγά και το δυόσμο.
  4. Χωρίσουμε τη ζύμη σε κομμάτια και τα ανοίγουμε σε φύλλα με τον πλάστη. 
  5. Κόβουμε παραλληλόγραμμα κομμάτια, βάζουμε από μια κουταλιά γέμιση στο κέντρο τους αφήνοντας αρκετό περιθώριο ζύμης γύρω - γύρω, και κλείνουμε τα πιτάκια σαν φακέλους (πρώτα τις δυο αντικριστές γωνίες κι ύστερα τις άλλες δύο).
  6. Τηγανίζουμε λίγα - λίγα σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν. 
  7. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα τοποθετούμε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί ώστε να φύγουν τα περιττά λάδια, πριν τα σερβίρουμε.



 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget