ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΤΗΓΑΝΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΣΒΟ
Αυτά τα τηγανητά Τυροπιτάκια τρώγονται κατ’ ευθείαν από το τηγάνι τόσο νόστιμα που είναι!!
Υλικά
Για τη Ζύμη:
Για τη Γέμιση:
- 1 κιλό αλεύρι
- 1 ποτήρι χλιαρό νερό
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζάνι του καφέ ξίδι
- 1 κ.γ. αλάτι
Για τη Γέμιση:
- 1/2 κιλό φέτα ή άλλο λευκό τυρί, τριμμένο
- 2 αυγά
- Μπόλικο φρέσκο δυόσμο
- Λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Ανοίγουμε μια λακκουβίτσα στο κέντρο του αλευριού και ρίχνουμε μέσα το αλάτι, το λάδι, το ξίδι και το νερό.
- Ανακατεύουμε σιγά - σιγά τα υλικά με τα χέρια ώστε να ομογενοποιηθούν και στη συνέχεια ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
- Ετοιμάζουμε τη γέμιση αναμιγνύοντας σε ένα μπολ το τριμμένο λευκό τυρί, τα αυγά και το δυόσμο.
- Χωρίσουμε τη ζύμη σε κομμάτια και τα ανοίγουμε σε φύλλα με τον πλάστη.
- Κόβουμε παραλληλόγραμμα κομμάτια, βάζουμε από μια κουταλιά γέμιση στο κέντρο τους αφήνοντας αρκετό περιθώριο ζύμης γύρω - γύρω, και κλείνουμε τα πιτάκια σαν φακέλους (πρώτα τις δυο αντικριστές γωνίες κι ύστερα τις άλλες δύο).
- Τηγανίζουμε λίγα - λίγα σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν.
- Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα τοποθετούμε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί ώστε να φύγουν τα περιττά λάδια, πριν τα σερβίρουμε.