Παστίτσιο



Μια συνταγή της κυρίας Κατερινας Μαδικα για ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Παστίτσιο

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζω τα μακαρόνια μου για παστίτσιο, τα σουρώνω και τα σοτάρω με 2 κ.σ. Βιτάμ
Ρίχνω αλάτι και τρίβω λίγο τυρί φέτα.
Στη συνέχεια χτυπάω 3 ασπράδια αυγών σε ένα πιάτο με το πιρούνι μου, τα ρίχνω μέσα στα μακαρόνια και ανακατεύω καλά για να ενσωματωθούν.

Για τον κιμά
Σοτάρω 700 γρ. κιμά μοσχαρίσιο με ένα κρεμμύδι, ελαιόλαδο, σάλτσα ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.

Για τη μπεσαμέλ
Βάζω στην κατσαρόλα μου 4.κ.σ. Βιτάμ με 7 κ.σ. αλεύρι και τα σοτάρω.
Στη συνέχεια ρίχνω 1 κιλό γάλα + 1 ποτήρι και ανακατεύω καλά με ένα σύρμα χειρός την κρέμα για να μην σβολιάσει. 
Μόλις πήξει κατεβάζω από τη φωτιά, προσθέτω 3 κρόκους αυγών και αλάτι και ανακατεύω καλά.

Στρώνω τα μισά μακαρόνια στο ταψί, διαδοχικά τον κιμά, τα υπόλοιπα μακαρόνια, την μπεσαμέλ και τέλος πασπαλίζω με κεφαλογραβιέρα.
Ψήνω στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις για περίπου 1 ώρα.