Ψάρι γιαχνί



Μια συνταγή της κυρίας Ρουλας Λυρου για ΨΑΡΙ ΓΙΑΧΝΙ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Ψάρι γιαχνί

Αν.... περάσετε απο το Μεσολόγγι αυτή την εποχή.... και...ρωτήσετε 10 νοικοκυρές τι μαγείρεψαν σήμερα
ψάρι θα σας απαντήσουν!!! Ψαρι... τηγανητό, ψητό, σούπα, πλακί.... οπως αρεσει στον καθεναΑφθονα, πεντανοστιμα.... στην εποχή τους!!
Ψάρι και μεις λοιπον σήμερα μια φρεσκότατη Μπάφα (το θηλυκό του κεφαλου αφου πρωτα αφαιρεσουν το αυγοταραχο).
Η συνταγή ειναι της μητέρας μου.


Πλένουμε καλά το ψάρι και αφού το κόψουμε, το βάζουμε λίγο στο αλάτι.
Καθαρίζουμε και κόβουμε 2 πατάτες, 2 καρότα, 1 κρεμμύδι, λίγο σέλινο και τα ρίχνουμε στη κατσαρόλα με λίγο λάδι να σοταριστούν για 3 λεπτά.
Προσθέτουμε 1 κ.σ. αλεύρι και φέρνουμε δυο βόλτες στην κατσαρόλα.
Ρίχνουμε 2 ώριμες ντομάτες στυμμένες, αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο, 2 ποτήρια νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτά.
Προσθέτουμε το ψάρι αφού το ξεπλύνουμε και αφήνουμε να χυλώσει για περίπου 10 με 15 λεπτά.