Τυρόπιτα



ΤΥΡΟΠΙΤΑ


ΤΡΑΓΑΝΗ,ΓΕΥΣΤΙΚΗ,ΣΠΕΣΙΑΛ ΤΥΡΟΠΙΤΑ!!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ ΖΥΜΗΣ::
2 κιλα αλευρι για πιτες,
4 ποτηρια χλιαρο νερο,
2 κ.γ αλατι,
1 ποτηρι ελαιολαδο,
μισο ποτηρι ξυδι,
1 φακελακι ξερη μαγια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βαζουμε το 1 και 1/2 αλευρι στην λεκανη.
Ριχνουμε το λαδι, το ξυδι, το αλατι, τη μαγια και το νερο και τα ανακατευουμε.
Τελος ριχνουμε λιγο - λιγο αλευρι και αρχίζουμε να ζυμωνουμε.
Σκεπαζουμε τη ζυμη για 40 λεπτα.
Στη συνεχεια την κοβουμε σε 12 κομματια.
Αυτα τα κομματια τα φτιαχνουμε μπαλιτσες.
Ανοιγουμε ολες τις μπαλιτσες σε μικρα φυλλαρακια.
Βαζω 3 φυλλαρακια το ενα πανω στο αλλο, ενδιαμεσα βουτυρωνουμε η λαδωνουμε και ανοιγουμε ενα μεγαλο λεπτο φυλλο.
Το λαδωνουμε.
Βαζουμε στην ακρη τριμμενη φετα και αρχίζουμε να ρολαρουμε.
Το κοβουμε το βαζουμε στο ταψι.
Συνεχιζουμε απο κει που το κοψαμε αλλο ρολο την ιδια διαδικασια.
Ολη η διαδικασια ιδια και για τα αλλα ρολλα.
Αλείφουμε με ελαιολαδο.
Ψηνουμε στους 200 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις, στη μεσαια σχαρα μεχρι να κοκκινίσει.
Γινεται και με μιση δοση για ποιο μικρη τυροπιτα.