Σουπιές κρασάτες



Μια συνταγή της κυρίας Σούλας Λεβέντη για ΣΟΥΠΙΕΣ ΚΡΑΣΑΤΕΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ


Σουπιές κρασάτες 

Και τα πιρούνια πήραν φωτιά!!
Αν και να σας πω εγώ μόνο ψωμί χρησιμοποιώ μ αυτό το φαγητό κ όχι πιρούνι 

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζω και κόβω τις σουπιές σε κομμάτια και τις βράζω για περίπου δέκα λεπτά.
Σε φαρδιά κατσαρόλα κόβω σε χοντρές φέτες κρεμμύδια, σκόρδο ψιλοκομμένο και μόλις γυαλίσει ρίχνω τις βρασμένες σουπιές.
Τις σοτάρω καλά και σβήνω με ένα ποτηράκι κρασί.
Ρίχνω 3 ντομάτες περασμένες από το μούλτι και μισό κουτάλι πελτέ, ζεστό νερό, πολύ λίγο αλάτι, πιπέρι, δάφνη, γλυκό μπούκοβο και μαγειρεύω.
Λίγο προτού το σβήσω ρίχνω λίγη ρίγανη.
Σερβίρω με πατάτες τηγανητές