Μια μελαχρινή..κούκλα ζωντανή!
Η αυθεντική, παραδοσιακή μας!
Σούπερ αφράτη και γευστική!
10 κ.σ. ζάχαρη
10 κ.σ. φρυγανιά κοπανισμένη
1 κ.σ. αλεύρι
3 κ.γ. μπέικιν
2 βανίλιες
ξύσμα πορτοκαλιού
10 κ.σ. καρύδια ψιλοκομμένα
1/2 φλιτζανάκι κονιάκ
2 κοφτά κ.γ. κανέλλα
1/2 κ.γ. γαρίφαλο
4 ποτήρια ζάχαρη
φλούδα πορτοκαλιού και λεμονιού
Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη.
Σούπερ αφράτη και γευστική!
Υλικά
10 αυγά χωρισμένα10 κ.σ. ζάχαρη
10 κ.σ. φρυγανιά κοπανισμένη
1 κ.σ. αλεύρι
3 κ.γ. μπέικιν
2 βανίλιες
ξύσμα πορτοκαλιού
10 κ.σ. καρύδια ψιλοκομμένα
1/2 φλιτζανάκι κονιάκ
2 κοφτά κ.γ. κανέλλα
1/2 κ.γ. γαρίφαλο
Σιρόπι
4 ποτήρια νερό4 ποτήρια ζάχαρη
φλούδα πορτοκαλιού και λεμονιού
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα ασπράδια χωριστά σε μαρέγκα.Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και τέλος προσθέτουμε απαλά τη μαρέγκα (με προσοχή μην κόψει)!
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 40 - 45 λεπτά.
Σιροπιάζουμε με ΖΕΣΤΟ σιρόπι τη ΧΛΙΑΡΗ Μελαχρινή!
Μπορούμε να τη σερβίρουμε μόνη της ή με γλυκό του κουταλιού της εποχής, παγωτό, σαντιγί ή και κρέμα.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 40 - 45 λεπτά.
Σιροπιάζουμε με ΖΕΣΤΟ σιρόπι τη ΧΛΙΑΡΗ Μελαχρινή!
Μπορούμε να τη σερβίρουμε μόνη της ή με γλυκό του κουταλιού της εποχής, παγωτό, σαντιγί ή και κρέμα.